Řízečky z trouby
Suroviny
- 1 kg vepřové panenky
- 20 dkg mandlové mouky
- 2 lžíce sušené cibule
- 1 lžička červené papriky mleté
- 2 lžíce petrželky sušené
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
Troubu předehřejeme na 200°C stupňů.
Vepřovou panenku nakrájíme na řizečky a velmi lehce naklepeme.
Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a necháme stát.
Mandlovou mouku smícháme se sušenou cibulí, paprikou, 1/2 lžíce soli a petrželkou.
V této sypké směsi obalíme řízečky a klademe je vedle sebe na plech na olivovým olejem potřeným pečící papír.
Většinou to vyjde na 1 a půl plechu.
Pečeme 10 minut a potom, kvůli barvě, můžeme ještě přidat 3 minuty pod grilem.
Řízečky jsou výborné s bramborovou kaší a domácí majonézou z olivového oleje.
Jako zeleninu přidávám pickles.
Přejeme dobrou chuť!!