Pikantní kuřecí směs
Suroviny
- 1 kg kuřecího masa - prsní
- 1 ks červená cibule
- 1 ks mladá cuketa (20-25cm)
- 1 ks červená paprika
- 1 ks střední mrkev
- 1/2 ks pórku
- ghí nebo jiný tuk
- sůl
- mleté chilli koření
- 1 zarovnaná lžíce marantového škrobu (solamylu)
- 1 vrchovatá lžička červené papriky mleté
- 1 zarovnaná lžička kajenského koření
Postup
Kuřecí maso nakrájíme na kostky asi 1,5x1,5cm, osolíme a okořeníme mletou paprikou, kajenským kořením a trochu chilli.
Necháme uležet a mezitím nakrájíme zeleninu cuketu na kostičky, mrkev na kolečka, pórek na kroužky, cibuli na dílky a papriku na širší proužky.
Ve velké pánvi, nejlepší je wok, rozpálíme tuk a osmahneme kuřecí maso. Když se zatáhne a není syrové, vybereme maso děrovanou naběračkou do vedlejší mísy. A do tuku, který zbyl z masa vložíme všechnu zeleninu. Promícháme, mírně podlijeme a krátce podusíme. Stačí pár minut, aby zelenina zůstala křupavá.
V dalším 1dcl vody rozmíchame zarovnanou lžíci marantového prášku nebo solamylu, vlijeme do zeleniny a promícháme. Směs krásně zhoustne. Vrátíme zpět maso, promícháme a dochutíme solí, mletým chilli nebo jiným kořením dle chuti.
Jako příloha jsou výborné domácí hranolky z trouby, opečené brambory nebo i bramborová kaše.
Přejeme vám dobrou chuť!