VitaRady

Pečená dýně

Suroviny

  • Dýně (v tomto připadě muškátová)
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián nebo Oregáno
  • Olivový olej (extra panenský)

Postup

Dýně rozkrájíme na dílky (měsíčky) asi 1,5–2 cm silné.
Vydlabeme semena a odkrojíme tvrdou slupku.
Dílky vyskládáme na plech na pečící papír vedle sebe. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
Nejlepší je použít rozprašovač na olej. Potom dílky dýně otočíme a znovu osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu 30–40 minut, dle Vaší trouby.
Hotovou dýni posypeme nasekanými čerstvými bylinkami.

Dýně je výborná i když je upečená méně (viz foto) nebo je možné ji upéct i víc a okraje budou křupat.

Hodí se za tepla i za studena jako příloha k pečeného masu.

Přejeme dobrou chuť
 

Autor: Dana Řádková