Maso v bramboráku z trouby
Suroviny
- 2 kg brambory
- 4 ks cibule (velké)
- 3 ks vejce
- 2 lžíce sušená cibule
- 5-10 stroužků česnek
- 1 kg kuřecí prsa
- 1 ks červená paprika
- 20 dkg bílé zelí
- 2 lžičky fajitas
- 1 lžička jalapeňo uzené (nebo chilly)
- sůl
- pepř
- majoránka
- marantový škrob (nebo solamyl)
- sádlo nebo olej
Postup
Nejdříve si připravíme a necháme péct bramobrák podle receptu zde..
Než se upeče bramborák, nakrájíme si prsní řízky na tenké nudličky.
Do 100ml olivového oleje dáme lžici soli, fajitas, uzené jalapeňo a nakrájené maso. Dobře promícháme.
2 ks cibule, zelí i papriku nakrájíme na tenké nudličky. Ve wok nebo velké pánvi rozpálíme trošku oleje a vsypeme masovou směs.
Mícháme pár minut, aby kuřecí kousky zrůžověly a nebyly syrové, ale ne příliš dlouho, aby neztvrdly.
Děrovanou naběračkou vyjmeme maso a místo něj dáme do výpeku proužky zeleniny.
Malinko osolíme a mírně podlijeme vodou, aby zelí změklo a za stálého míchání podusíme. Stačí 5-10 minut.
Je dobře vyvařit všechnu vodu. Do hotové zeleniny vrátíme maso.
Hotový bramborák krájíme rádýlkem na pizzu na velikost dle potřeby.
Můžeme nakrájet menší kostičky a maso naaranžovat na povrchu, nebo můžeme celý plech rozdělit na čtvrtiny, každou položit na
talíř spodní stranou nahoru, na polovinu bramboráku navrstvit maso a bramborák přeložit.
Získáte tak sice jenom čtyři, ale zato obrovské porce.
Přejeme dobrou chuť!