VitaRady

Lososovo-cuketové mini karbenátky

Suroviny

  • 500 g lososa
  • 1 ks menší cukety
  • 50 g bílé cibule
  • 1 lžička římské kmínu (drceného)
  • 1,5 lžičky sladké uzené papriky (mleté)
  • mandlová mouka (na obalení)
  • himalájská sůl
  • mletý pepř
  • pažitka, petržel a další bylinky podle chuti

Postup


Dáme si předehřát troubu na 200°C.
Oloupanou cuketu nastrouháme na hrubším struhadle, mírně osolíme a necháme “odpočinout”, aby pustila šťávu.
Mezitím zbavíme (rozmraženého) lososa kůže a nakrájíme na velmi drobné kostičky, v podstatě z něj uděláme hrubou kaši.
V míse smícháme lososa s nastrouhanou cuketou, ze které jsme velmi poctivě vymačkali přebytečnou šťávu, a cibulí nakrájenou na drobné kostičky.
Můžeme přidat i pažitku nebo petrželku na jemno. Všechno rukou řádně promneme a dochutíme solí a pepřem.
V menší misce smícháme mandlovou mouku s kmínem, paprikou a špetkou soli.
Vznikne nám narůžovělá sypká směs. Rukou tvoříme malé karbenátky, opatrně je v této směsi obalíme a klademe na plech na pečící papír.
Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut.

Jako příloha je na obrázku kaše ze sladkých brambor (batátů) s osmahutou cibulkou a domácí majonéza z olivového oleje dochucená česnekem.

Přejeme dobrou chuť.

Autor: Dana Řádková