Kuřecí placky
Suroviny
- 1 kg kuřecího masa (v tomto případě stehenní řízky)
- 1 ks cibule
- 3-4 stroužky česneku dle obliby
- 3 celá vejce
- kajenské koření
- červená uzená paprika
- marantový škrob nebo solamyl
- sůl
- pepř
- ghí (přepuštěné máslo) nebo jiný tuk
- bylinky jakékoli (v tomto případě libeček, tymián, bazalka)
Postup
Kuřecí maso nakrájíme na velmi malé kostečky. (toto je ta nejnepříjemnější práce na přípravě).
V míse k masu přidáme na jemné kostečky nakrájenou cibuli, utřený česnek, celá vejce, nasekané bylinky, sůl, pepř, kajenské koření (podle receptu) a ostatní koření.
Rukou to dobře promneme a potom po částech přidáme asi lžíci marantového škrobu nebo solamylu, aby směs při smažení držela pohromadě.
Dobře promícháme.
Na pánvi si rozpálíme ghí nebo jiný tuk a velkou lžící nabíráme masovou směs, kterou vložíme do rozpáleného tuku a lžící upravíme do placičky.
(Pokaždé zkouším jednu pokusnou placičku, abych měla jistotu, jestli maso nepotřebuje dochutit nebo jestli drží pohromadě a nepotřebuje víc marantového prášku nebo solamylu).
Smažím 2 minuty z každé strany.
Jako příloha je k tomu naprosto fantastická bramborová kaše s kysaným zelím.
Přejeme vám dobrou chuť!