Křupavé semínkové krekry
Suroviny
- 3 hrsti slunečnicových semínek
- 2 hrsti dýňových semínek
- 2 hrsti sezamu
- 2 hrsti lněných semínek
- 3 lžíce oleje
- 2 ks vajec
- 100 ml vody
- kmín
- lahůdkové droždí
- sůl
Postup
Všechny suroviny kromě vajec smícháme ve větší míse. Přidáme vodu a necháme minimálně 2 hodiny odležet.
Do mísy přidáme vejce - pokud chceme docílit nadýchané výsledné struktury z bílků ušleháme sníh.
Pokud chceme strukturu křupavou, přidáme celé vejce rovnou do hmoty.
Směs dáme na velký plech s pečícím papírem a rozprostřeme. Pečeme asi 10-15 minut na 160 °C.
Výslednou placku nakrájíme na požadovanou velikost.
Můžeme využít místo pečiva a podávat s nejrůznějšími pomazánkami nebo jako slané krekry.
Základní recept můžeme obohatit a obměnit přidáním různých surovin – mletého máku, mletých
ořechů, sušených nadrobno nakrájených rajčat, nadrobno nakrájených oliv – vše podle chuti.
Přejeme DOBROU CHUŤ!