VitaRady

Křupavé semínkové krekry

Suroviny

  • 3 hrsti slunečnicových semínek
  • 2 hrsti dýňových semínek
  • 2 hrsti sezamu
  • 2 hrsti lněných semínek
  • 3 lžíce oleje
  • 2 ks vajec
  • 100 ml vody
  • kmín
  • lahůdkové droždí
  • sůl

Postup

Všechny suroviny kromě vajec smícháme ve větší míse. Přidáme vodu a necháme minimálně 2 hodiny odležet.

Do mísy přidáme vejce - pokud chceme docílit nadýchané výsledné struktury z bílků ušleháme sníh.
Pokud chceme strukturu křupavou, přidáme celé vejce rovnou do hmoty.
Směs dáme na velký plech s pečícím papírem a rozprostřeme. Pečeme asi 10-15 minut na 160 °C.

Výslednou placku nakrájíme na požadovanou velikost.

Můžeme využít místo pečiva a podávat s nejrůznějšími pomazánkami nebo jako slané krekry.

Základní recept můžeme obohatit a obměnit přidáním různých surovin – mletého máku, mletých
ořechů, sušených nadrobno nakrájených rajčat, nadrobno nakrájených oliv – vše podle chuti.

Přejeme DOBROU CHUŤ!

Autor: Markéta Valová