Domácí kajenské koření
Suroviny
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce mletého černého pepře
- 2 lžíce česnekového prášku
- 2 a 1/2 lžíce mleté červené papriky uzené
- 1 lžička sušeného cibulového prášku
- 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 2 lžíce sušené petrželky
- 1 lžíce mletého kajenského pepře
- 1 lžička chilli v prášku
- 1 lžíce sušeného tymiánu
- 1 lžíce sušeného oregána
Postup
Všechny suroviny smícháme. Získáme tím 150 - 160g kořenící směsi.
Je úžasně voňavá a stejně tak pikantní.
Hodí se do mletých mas, na steaky apod.
Guláš nebo gulášová polévka jsou s tímto kořením dokonalost sama.
Někdy je problém sehnat cibulový prášek, ale může se nahradit
sušenou smaženou cibulkou (prodává ji např. Billa) a nadrobno ji rozdrolit.
Ať vám chutná!