VitaRady

Domácí kajenské koření

Suroviny

  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce mletého černého pepře
  • 2 lžíce česnekového prášku
  • 2 a 1/2 lžíce mleté červené papriky uzené
  • 1 lžička sušeného cibulového prášku
  • 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
  • 2 lžíce sušené petrželky
  • 1 lžíce mletého kajenského pepře
  • 1 lžička chilli v prášku
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušeného oregána

Postup

Všechny suroviny smícháme. Získáme tím 150 - 160g kořenící směsi.
Je úžasně voňavá a stejně tak pikantní.
Hodí se do mletých mas, na steaky apod.
Guláš nebo gulášová polévka jsou s tímto kořením dokonalost sama.
Někdy je problém sehnat cibulový prášek, ale může se nahradit
sušenou smaženou cibulkou (prodává ji např. Billa) a nadrobno ji rozdrolit.

Ať vám chutná!

Autor: Dana Řádková