Fazolové lusky s česnekem a cibulí
Suroviny
- fazolové lusky celé
- cibule
- česnek
- sůl (uzená)
- špetka uzené soli
- ghí nebo olivový olej
Postup
Fazolky (čerstvé nebo mražené) vložíme do vroucí osolené vody (obyčejná sůl) a vaříme 3 minuty, aby zůstaly křehké . Potom scedíme.
Na ghí nebo oleji orestujeme cibuli nakrájenou na proužky nebo kostečky, podle zvyku a když začne sklovatět, přidáme utřený česnek a na špičku nože uzenou sůl.
Vše promícháme, aby se spojilo a přidáme do misky k scezeným fazolkám. Promícháme.
Uzená sůl není třeba, ale pokud ji použijete, nebudou to už „jenom fazolky“, ale budou to „úžasné fazolky“, které se hodí se jako příloha k jakémukoli masu.
Přejeme dobrou chuť!