VitaRady

Fazolové lusky s česnekem a cibulí

Suroviny.jpg
Hotovo.jpg

Suroviny

  • fazolové lusky celé
  • cibule
  • česnek
  • sůl (uzená)
  • špetka uzené soli
  • ghí nebo olivový olej

Postup

Fazolky (čerstvé nebo mražené) vložíme do vroucí osolené vody (obyčejná sůl) a vaříme 3 minuty, aby zůstaly křehké . Potom scedíme.

Na ghí nebo oleji orestujeme cibuli nakrájenou na proužky nebo kostečky, podle zvyku a když začne sklovatět, přidáme utřený česnek a na špičku nože uzenou sůl.
Vše promícháme, aby se spojilo a přidáme do misky k scezeným fazolkám. Promícháme.

Uzená sůl není třeba, ale pokud ji použijete, nebudou to už „jenom fazolky“, ale budou to „úžasné fazolky“, které se hodí se jako příloha k jakémukoli masu.

Přejeme dobrou chuť!