VitaRady

Čokoládové brownies z červené řepy

Hotovo.jpg

Suroviny

  • 500 g červené řepy
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 100 g hořké čokolády + 100 g na polevu
  • 1 lžička skořice (mleté)
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 šálku másla + 2 lžíce na polevu
  • 3 ks vejce
  • sůl
  • med
  • kešu

Postup

Ve středně velkém hrnci, na mírném plameni, rozpustíme 100g hořké čokolády, půlka hrnku másla, skořici, perníkové koření, kakao a med na doslazení.
Necháme lehce vychladnout, přidáme vejce a uvařenou, rozmixovanou řepu. Nakonec přidáme špaldovou a mandlovou mouku a jedlou sodu.

Vytvoříme hladkou hmotu, vylijeme do formy (asi 20 x 30 cm) s pečícím papírem a pečeme asi 30-40 minut na 180 °C.

Necháme vychladnout a mezitím si připravíme čokoládovou polevu.
Ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády a másla, hotové brownies polijeme a posypeme drcenými kešu oříšky.

Doporučujeme ke kávě s kokosovým mlékem místo klasického mléka.

Přejeme DOBROU CHUŤ!

Autor: Markéta Valová