Čokoládové brownies z červené řepy
Suroviny
- 500 g červené řepy
- 1 hrnek mandlové mouky
- 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky
- 4 lžíce holandského kakaa
- 100 g hořké čokolády + 100 g na polevu
- 1 lžička skořice (mleté)
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 šálku másla + 2 lžíce na polevu
- 3 ks vejce
- sůl
- med
- kešu
Postup
Ve středně velkém hrnci, na mírném plameni, rozpustíme 100g hořké čokolády, půlka hrnku másla, skořici, perníkové koření, kakao a med na doslazení.
Necháme lehce vychladnout, přidáme vejce a uvařenou, rozmixovanou řepu. Nakonec přidáme špaldovou a mandlovou mouku a jedlou sodu.
Vytvoříme hladkou hmotu, vylijeme do formy (asi 20 x 30 cm) s pečícím papírem a pečeme asi 30-40 minut na 180 °C.
Necháme vychladnout a mezitím si připravíme čokoládovou polevu.
Ve vodní lázni rozpustíme zbytek čokolády a másla, hotové brownies polijeme a posypeme drcenými kešu oříšky.
Doporučujeme ke kávě s kokosovým mlékem místo klasického mléka.
Přejeme DOBROU CHUŤ!