Krabí salát ze surimi tyčinek
Suroviny
- 500-750 g surimi tyčinek
- 1 ks pekingské zelí (nebo čínské zelí)
- 1 ks větší bílé cibule
- 1-2 stonky řapíkatého celeru
- sůl
- mletý pepř
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1-2 lžičky lžičky mleté hořčice
- 5 lžic domácí majonézy z olivového oleje
Postup
Surimi tyčinky nakrájíme na 1 cm tlustá kolečka, očištěnou cibuli pokrájíme na tenké proužky nebo kostičky (podle toho, jak vám to vyhovuje), pekingské zelí podélně rozkrojíme na čtvrtky a ty potom rozkrájíme napříč na nudličky asi 1 cm silné. Řapíkatý celer pokrájíme na tenoučké plátky a ty ještě nožem rozsekáme na drobno. Tento salát se obejde bez celeru (pro ty, kteří ho nesnáší), ale pravdou je, že když se rozseká na kousky a promíchá s celou tou směsí, není nijak chuťově výrazný, ale přesto salátu dodá šmrnc.
Do salátu přidáme domácí majonézu, mletou hořčici, kurkumu a mletý pepř. Opatrně promícháváme až se majonéza propojí s celou směsí. Teprve potom podle chuti dosolíme, protože majonéza i surimi tyčinky obsahují sůl, tak ať to není příliš slané.
K tomuto salátu se výborně hodí pečivo jakéhokoli druhu, ale není podmínkou.
Je výborný i samotný, jako svačina nebo lehká večeře.
Přejeme vám dobrou chuť.
Autor: Dana Řádková