VitaRady

Krabí salát ze surimi tyčinek

Suroviny

  • 500-750 g surimi tyčinek
  • 1 ks pekingské zelí (nebo čínské zelí)
  • 1 ks větší bílé cibule
  • 1-2 stonky řapíkatého celeru
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • 1-2 lžičky lžičky mleté hořčice
  • 5 lžic domácí majonézy z olivového oleje

Postup

Surimi tyčinky nakrájíme na 1 cm tlustá kolečka, očištěnou cibuli pokrájíme na tenké proužky nebo kostičky (podle toho, jak vám to vyhovuje), pekingské zelí podélně rozkrojíme na čtvrtky a ty potom rozkrájíme napříč na nudličky asi 1 cm silné. Řapíkatý celer pokrájíme na tenoučké plátky a ty ještě nožem rozsekáme na drobno. Tento salát se obejde bez celeru (pro ty, kteří ho nesnáší), ale pravdou je, že když se rozseká na kousky a promíchá s celou tou směsí, není nijak chuťově výrazný, ale přesto salátu dodá šmrnc.
Do salátu přidáme domácí majonézu, mletou hořčici, kurkumu a mletý pepř. Opatrně promícháváme až se majonéza propojí s celou směsí. Teprve potom podle chuti dosolíme, protože majonéza i surimi tyčinky obsahují sůl, tak ať to není příliš slané. 

K tomuto salátu se výborně hodí pečivo jakéhokoli druhu, ale není podmínkou.

Je výborný i samotný, jako svačina nebo lehká večeře.

Přejeme vám dobrou chuť.

Autor: Dana Řádková