Brynzové sušenky
Suroviny
- 125 g změklého másla
- 125 g brynzy
- 100 g ovesné mouky
- 50 g špaldové mouky
- 40 g žitné mouky
- 1 čajová lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 ks vejce
- špetka soli
- slunečnicová semínka
- lněná semínka
- sezamová semínka
Postup
Ve velké míse utřeme změklé máslo, brynzu a žloutek do homogenní hmoty.
Ve vedlejší menší míse si smícháme všechny mouky (celkovou hmotnost mouky lze nahradit jakýmkoliv jiným typem, dle vašich preferencí) s kypřícím práškem a špetkou soli.
Obě směsi smícháme dohromady a vytvoříme tužší těsto. Necháme asi 15 minut odpočinout v lednici.
Poté vyválíme plát o síle asi 0,3 cm a vykrajujeme požadované tvary. Rozšleháme si bílek se špetkou soli a potíráme sušenky.
Nakonec posypeme směsí semínek (směs lněných, sezamových a slunečnicových semínek na posypání).
Pečeme na cca 175 °C asi 10 minut.
Přejeme vám dobrou chuť!
Autor: Markéta Valová